Del blau al verd: les Estacions Nàutiques promouen projectes respectuosos amb el medi ambient

Les Estacions Nàutiques donen un pas més en la seva defensa del territori i d’un turisme sostenible amb la posada en marxa del projecte “Nàutica 2000: Oportunitats de treball ‘verd’ en el marc d’una economia blava”.

El projecte Nàutica 2000 té com a finalitat desenvolupar noves oportunitats per a emprenedors que puguin generar llocs de treball en el sector nàutic amb productes innovadors i ‘verds’. Així, es preveu que sorgeixin nous productes turístics que posin en valor espais naturals d’especial valor ecològic, és a dir, que tinguin en la sostenibilitat ambiental el factor diferencial de negoci i competitivitat.

Aquest projecte consta de tres fases. En la primera d’elles s’ha definit el concepte de ‘negoci verd’ i s’han concretat les especificacions tècniques i ambientals de dos productes d’ecoturisme nàutic. En concret es preveu treballar projectes relacionats amb rutes guiades d’snorkel i observació de cetacis, activitats ideals per a desenvolupar a les costes mediterrànies durant tot l’any i amb un gran potencial turístic, ja que hi podem trobar cetacis com dofins o catxalots, o descobrir interessants espècies d’invertebrats a través de l’snorkel.

La segona fase de Nàutica 2000 aborda la formació presencial de 100 persones interessades en aquesta iniciativa. Aquesta fase de formació es portarà a terme en diferents comunitats autònomes, entre les quals Catalunya. En la tercera fase, es desenvoluparà una xarxa d’emprenedors.

Nàutica 2000 és un projecte de la Asociación Española de Estaciones Náuticas, de la qual forma part l’Associació Catalana d’Estacions Nàutiques, amb el suport de la Fundación Biodiversidad i del seu Programa Empleaverde, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Fons marí mediterrani

Posidonia


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<abr. 2020>>
ddddddd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes