Tastets de luxe vora mar

El litoral català és generós en l’aportació d’uns aliments que conformen una gastronomia de primera qualitat i que caracteritza les nostres costes. Peix i marisc ens fan llepar els dits i les diferents Estacions Nàutiques de Catalunya ens els ofereixen perquè en puguem fruir de la millor manera possible, especialment durant les diades i jornades gastronòmiques.

L’estrella indiscutible és el peix i el marisc. I entre ells, la gamba i el llagostí són els de més anomenada. A finals de novembre i principis de desembre podreu degustar el mol·lusc rei a les Jornades del Llagostí de Sant Carles de la Ràpita, unes setmanes durant les quals els principals cuiners promouen amb exquisides receptes aquest i altres productes de la terra.

La gamba, per la seva banda, és el diamant del port de Vilanova i la Geltrú. Per tal de donar-la a conèixer i situar la localitat a la primera línia gastronòmica, Vilanova organitza la campanya Gamba de Vilanova, per llepar-se els dits durant els mesos d’estiu.

Entre els crustacis i mol·luscos, un dels que ha pres més força els darrers anys és la galera, abans anomenada llagostí pobre pel seu bon sabor. Per difondre’n la seva qualitat, Sant Carles de la Ràpita ofereix les Jornades Gastronòmiques de la Galera a finals d’hivern. També cap al febrer-març Cambrils dedica unes jornades a aquest regal del nostre mar.

El pop també disposa de les seves jornades particulars, en aquest cas a Sant Carles de la Ràpita, al setembre, o a Miami Platja, a principis de juny. I com no, el musclo, protagonista de les Jornades Gastronòmiques Tastets de Mar La Clova, que se celebren a l’Estartit durant el mes de juny.

Però si parlem de peix, Roses és la capital del suquet, com es posa de manifest a l’abril amb la Campanya del Suquet de Peix, sempre ben acompanyat d’un bon vi de l’Empordà. Per la seva banda, a Cambrils dediquen una setmana a finals de maig al peix blau, mentre que a l’Ametlla de Mar organitzen les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja per promoure el fruit de les seves barques, i que comença a mitjans de setembre.

Per combinar amb tots aquests deliciosos productes, un dels ingredients més preuats i característics de la nostra costa és l’arròs, ja sigui melós, en paella… al nord o al sud del territori. I combinat amb un bon brou de peix, en podem fer l’arrossejat, un plat típic de les Terres de l’Ebre i que ens ofereixen a l’Ametlla de Mar a principis de tardor.

I per postres… les mil maneres de menjar la poma que ens proposen cada tardor a l’Estartit!

Per conèixer de més a prop aquestes jornades i saber les dates exactes de cada esdeveniment, consulteu les respectives Estacions Nàutiques. A més, no oblideu que més enllà d’aquestes diades, els restaurants de les Estacions Nàutiques ofereixen els millors productes tot l’any.

Marisc

Marisc


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<abr. 2020>>
ddddddd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes