Santa Susanna, vestigis i cultura a peu del Montnegre

Santa Susanna, vila del Maresme de llargues platges de sorra fina i aigües transparents vigilades per palmerars, guarda un secret a la seva part interior: si a una banda hi ha el mar, a l’altra hi ha el Parc Natural del Montnegre.

El Montnegre, massís compacte i abrupte, presenta rutes i camins per gaudir-ne tant en bicicleta de muntanya com a peu. Hi trobareu boscos verds i clarament mediterranis, amb suredes, alzinars i pinedes. I a les obagues i parts més altes, fins i tot avellanedes, rouredes i alguns peus de faig. També, degut a l’activitat humana en aquestes serres, s’hi troben extenses plantacions de castanyers.

Aquest entorn privilegiat converteix Santa Susanna en un indret especial per a gaudir d’una experiència turística activa. Per aprofitar-ho al màxim, el sector turístic presenta una àmplia oferta cultural i d’activitats centrades en la natura.

Entre aquestes propostes destaca l’Activ Natura Parc d’Aventura, situat a les portes del Montnegre i amb una nombrosa oferta d’activitats a l’aire lliure: circuits d’aventura al bosc, circuits d’aventura en alçada, un camp de Làser Combat, tir amb arc, excursions guiades amb quad, etc.

El Ranxo Mestres, per la seva banda, ofereix recorreguts a cavall, amb ases o amb carreta, a més d’una degustació de vins o zona de pícnic. I evidentment, el Museu de la Pagesia, punt de connexió entre la vila marítima i la rural que recorda el passat agrícola de Santa Susanna.

Però si només volem passejar, els voltants de Santa Susanna ens deparen moltes sorpreses agradables. Un exemple és la Capella de Sant Isidre, un majestuós passadís de grans pins que va fins a la capella, amb zona de pícnic. La capella, una construcció del 1920 reconstruïda al 1995, destaca per la planta circular, l’absis de vidre i la cúpula cònica. En aquesta esplanada s’hi celebra un aplec el dia de Sant Isidre, patró dels pagesos.

A només un quart d’hora a peu de la Capella, hi trobareu un Pont Romànic. Però Santa Susanna té d’altres vestigis històrics a destacar, com el Molí Fariner d’en Jordà, de finals del s. XVII i principis del XVIII, del qual es conserven algunes parets i l’aqüeducte que portava l’aigua de la riera fins al molí.

Un altre exemple de construcció civil és la Paret d’en Ratés, del s. XIX, que era part d’una xarxa de canalització de l’aigua. Actualment se’n conserven 195m, però en els seus orígens era de diversos quilòmetres.

D’altres indrets per visitar són el Parc de la Fon del Boter, a prop del centre de la vila, que permet passejar en família o dinar. O una mica més lluny, el Turó de la Guàrdia, un dels més alts de Santa Susanna, amb 241 metres d’altitud, que ens ofereix unes vistes magnífiques de la vegetació dels voltants.

Tot plegat ens dóna una idea de les possibilitats de Santa Susanna, per poder complementar una estada de platja o gaudir de la vila durant tot l’any.

Per a més informació, consulteu l’Estació Nàutica Santa Susanna. I no oblideu que Santa Susanna celebra la Festa del Mar del 9 al 12 d’agost!

Article anterior: Santa Susanna puja a la bicicleta

Santa Susanna, Parc del Montnegre

Santa Susanna, Parc del Montnegre


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<abr. 2020>>
ddddddd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes