Santa Susanna: mar, pagesia i història

Santa Susanna, vila històrica del nord del Maresme, viu abocada entre dos amors: l’aigua i la terra. Si bé és un dels principals destins turístics de la costa del nord de Barcelona i ofereix una gran oferta en activitats nàutiques, no oblida el seu passat pagès.

Santa Susanna, nascuda entre dos turons cap al segle XII quan els pagesos comencen a ocupar la vall que els separa, creix mirant amb un ull cap a la terra i amb l’altre cap a un mar que en aquells temps era lloc d’arribada de pirates i lladres. A poc a poc, però, es va estenent vall avall cap a la costa. Llavors, per assegurar la vila, es construeixen tot un seguit de torres fortificades. Algunes d’aquestes fortificacions avui en dia segueixen en peu i es poden visitar, essent una de les activitats proposades per a un turisme actiu i àvid de coneixements.

La ruta Torres a la Vista ressegueix algunes d’aquestes torres i fortificacions que van ser construïdes entre els segles XV i XVII per la gent de Santa Susanna per vigilar el mar, avisar de l’arribada de perills des de la costa i protegir els seus habitants. La ruta acaba a la Cooperativa amb un tast de vi!

Aquesta ruta és una de les nombroses activitats programades des del Museu de la Pagesia, una gran eina per seguir coneixent els orígens i activitats històriques dels habitants de Santa Susanna. Es tracta d’un espai interpretatiu per visitar i gaudir en família o amb els centres educatius.

Situat enmig d’un entorn natural privilegiat a tocar del Parc Natural del Montnegre, el museu utilitza les tecnologies més modernes per mostrar de manera amena i divertida la transformació del paisatge, l’arquitectura rural, la vida a pagès i el present i el futur de l’agricultura al Maresme. A més, a l’exterior, s’hi ha recreat un espai d’hàbitat Neolític experimental i petits i grans poden gaudir d’un itinerari de fauna i flora circular.

El Museu de la Pagesia disposa també d’un espai habilitat per als més petits i, com a espai promotor d’un turisme actiu, d’un ampli programa d’activitats educatives que s’adapten als diferents grups d’edat. Entre aquestes activitats destaquen les visites guiades, els tallers experimentals, les visites dinamitzades i els itineraris culturals dinamitzats. Fins i tot hi podeu aprendre a fer espardenyes!

No oblidem, però, que Santa Susanna també és terra de mar. Si la visiteu durant aquestes dates, recordeu que cada any a mitjans d’agost celebren la Festa del Mar coincidint amb les Festes Majors. Enguany, la festa s’allarga fins al 17 d’agost.

Per obtenir més informació, no dubteu en contactar amb l’Estació Nàutica de Santa Susanna o visiteu el web http://www.stasusanna-online.com.

Ruta Torres a la Vista a Santa Susanna

Ruta Torres a la Vista a Santa Susanna


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<feb. 2020>>
ddddddd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes