El llagostí, rei del mar i del plat

El llagostí, que és una mica finolis, no viu a qualsevol lloc. És un crustaci d’aigües tranquil·les i riques en matèria orgànica. Per això, es considera un tresor marí comú a la desembocadura dels rius, paratges on es barreja la sorra, l’aigua dolça i la salada. Amb aquestes preferències, no és d’estranyar que el llagostí estimi especialment el Delta de l’Ebre i la calma del seu litoral.

Fruit d’aquest hàbitat i de les seves pròpies característiques, tot plegat acaba conferint a la carn del llagostí, flonja i robusta al mateix temps, un sabor extraordinari que es pot assaborir cuinant-lo i menjant-lo de múltiples maneres.

Els llagostins, sols, només passats per la planxa i amb una mica de sal, són deliciosos. Però a més, esdevenen el complement ideal de nombrosos plats, tradicionals o innovadors, que vulguin comptar amb ingredients de qualitat i del territori.

Aquestes qualitats les coneixen a la perfecció a Sant Carles de la Ràpita, un dels ports catalans on s’hi pesca més llagostins. Per això, dediquen el desembre a promoure el coneixement i la degustació d’aquest crustaci que els és tan propi, i que per Nadal s’instal·la a les taules de moltes llars.

Però per començar a preparar les festes i anar fent boca, el 3 de desembre a Sant Carles de la Ràpita s’hi celebra la Diada del Llagostí. En aquesta diada, tothom qui vulgui pot cruspir-se un plat de llagostins per només 5 euros.

Però per qui en vulgui més, qui vulgui seguir fruint d’aquesta exquisidesa, durant tota la quinzena de l’1 al 15 de desembre també podrà aprofitar tots els descomptes, menús i propostes excepcionals que diversos restauradors de la vila ofereixen durant les Jornades Gastronòmiques del Llagostí.

No ho dubteu, a La Ràpita hi descobrireu la millor manera de fusionar el llagostí amb els millors productes de la terra: els vins de la DO Terra Alta, els caves catalans, els olis DO Montsià i l’arròs del Delta.

Per a més informació, contacteu l’Estació Nàutica de Sant Carles de La Ràpita.

llagostins sant carles de la ràpita

llagostins sant carles de la ràpita


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes