Quan l’arròs es torna or

Els camps d’arròs, amb els seus colors i el seu aroma, són la marca més característica i inconfusible del Delta de l’Ebre. Al llarg de l’any, la vasta superfície va mutant com en un encanteri: del marró de la terra quan descansa, al blau platejat dels camps inundats, al verd primaveral de l’arròs quan despunta, i fins que finalment arriba el gra i inunda el delta de colors daurats i aromes madurs.

Cada moment té la seva màgia, cada etapa el seu encant, i poder gaudir d’aquesta transformació anual és poc menys que un privilegi. Tot i això, en aquest cicle vital els moments més espectaculars es poden situar entre la plantada de l’arròs, cap a mitjans de juny, i la sega, el final, a finals de setembre.

Aquest cultiu mil·lenari, més enllà del paisatge, també ha deixat una clara empremta en la cultura i les tradicions d’aquestes terres. La duresa del treball, el record dels avis que feinejaven a l’arròs amb el fang fins al genolls, l’arquitectura en forma de barraca, la lletra de les jotes tan ebrenques… i sobretot, la gastronomia, que del trinomi de l’arròs, el peix i el marisc n’ha aconseguit l’excel·lència.

La millor manera per conèixer aquestes terres arrossaires és visitar-les. I per degustar l’arròs amb tots els sentits, els restaurants de Sant Carles de la Ràpita us oferiran mil i una propostes per assaborir aquest gra en totes les seves variants i textures.

Si, a més, la vostra visita es dóna cap a principis de setembre, just a punt per gaudir dels camps madurs abans de la sega, podeu aprofitar per gaudir de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu de la Ràpita -que aquest any se celebren fins al 8 de setembre- o de les Jornades Culturals que proposa la vila, del 2 al 10 del mateix mes.

Per a més informació: www.enlarapita.com (activitats, allotjament i restaurants) i www.turismelarapita.com (informació i serveis). O també podeu gaudir de La Ràpita a través del fantàstic curtmetratge On la terra abraça el mar.

La sega de l'arròs

La sega de l'arròs, Delta de l'Ebre


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes