L’estiu festiu

El temps d’estiu és temps de sol, platja…, però també de lleure i activitats culturals. La costa catalana és plena d’oportunitats per combinar totes aquestes propostes i oferir a vilatans i visitants un temps de vacances ben complet i divers. Què hi pot haver més estiuenc i mediterrani, després d’un dia de platja, que una nit d’estiu cantant havaneres, gaudint de les últimes novetats cinematogràfiques al Cinema a la Fresca o anant de concert arran de mar?

El moment àlgid pel que fa a les activitats d’estiu són les Festes Majors. En algunes localitats, com Sant Carles de la Ràpita o Roses, s’allarguen fins a 10 dies, durant els quals, any rere any, les 24 hores del dia se succeeixen entre festa, cultura, els típics vermuts, activitats o competicions a la vora del mar… a banda dels esdeveniments i tradicions característics de cada localitat.

Aquestes tradicions són les que reflecteixen la cultura popular de cada indret. Per exemple, a les Festes Majors de Vilanova i la Geltrú (del 10 al 16 d’agost), el foc hi té un paper destacat amb els seus coneguts correfocs. Però a més, hi podrem gaudir de balls populars, sardanes, castells, gegants, grallers i cercaviles… I més a prop del mar, desafiament entre llaguts, pesca o cantades d’havaneres.

A Roses, les Festes (del 6 al 15 d’agost) vénen marcades per les típiques barraques, sense oblidar el ball, les competicions esportives, els concerts, els espectacles infantils… També està de festa Santa Susanna (del 7 al 14 d’agost), que proposa activitats com un concurs de pesca infantil, una neteja voluntària i festiva del fons marí, esports nàutics i d’aventura, i com a mostra de la cultura tradicional, esbarts, escacs gegants, correfocs i sardanes, a més de les tradicionals curses de cintes!

A l’agost, arriben també les Nits Daurades de Salou (del 7 al 15), una setmana de festes de marcat sabor marítim que fins i tot es pot culminar tot veient l’espectacle de focs artificials des d’un catamarà i amb una copa de cava a la mà.

Ben farcida d’interessants propostes arriba la Festa Major de Sant Genís, a Torroella de Montgrí – L’Estartit (del 25 al 28 d’agost). Més al sud, Sant Carles de la Ràpita celebra les seves Festes Majors a finals de juliol en honor a Sant Jaume (25 de juliol), deu dies de festa que sonen a ritme de jota i de bandes de música, a més dels balls populars i els concerts, i on a més hi podem descobrir els típics correbous de les Terres de l’Ebre.

Però més enllà de les respectives Festes Majors, unes dates assenyalades a cada vila, durant tot l’estiu es programen concerts, festivals de tot tipus, cinema a la fresca, escultures de sorra o campionats esportius a la platja arreu d’aquestes localitats marineres on, les Estacions Nàutiques de Catalunya, ofereixen uns mesos d’oci amb propostes per triar i remenar. Tot plegat, experiències per viure.

Correfoc Festes Majors Vilanova

Correfoc Festes Majors Vilanova


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes