Tota la intensitat de la gastronomia local

Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Vilonva i la Geltrú o Roses són algunes de les poblacions marineres catalanes que disposen de port pesquers. Tots ells destaquen per la qualitat i la diversitat del peix i marisc que s’hi ven. I és que diversitat d’espècies del marisc al peix blau, permet oferir un bon producte als compradors més exigents. La gastronomia catalana és de naturalesa mediterrània i, per tant, combina els productes de la mar amb els aliments de les zones de secà i de muntanya. Es tracta d’una cuina variada i innovadora però de base tradicional, exigent en la selecció dels productes.

Degustar els musclos i els ostrons del Delta de l’Ebre és com assaborir la intensitat d’una glopada de mar. La badia dels Alfacs, al sud del Delta de l’Ebre, és un lloc idoni per al cultiu d’aquestes varietats de marisc. I és que en aquest espai natural hi conflueixen el mar i l’aigua dolça del riu Ebre, una barreja única que fa singulars els ostrons i musclos que s’hi recullen. Per assaborir-los podeu acudir als restaurants de Sant Carles de la Ràpita o participar a la Ruta de les Muscleres, un recorregut en vaixell fins al centre de la Badia dels Alfacs per degustar, a sobre mateix dels vivers, ostres i musclos acabats de pescar. Si veniu a Sant Carles, tampoc no oblideu de tastar-hi els llagostins.

A Vilanova i la Geltrú hi destaca el Xató. Escarola, seitons, bacallà i tonyina, dessalats i esqueixats, tot, condimentat amb una salsa d’ametlles. I si el voleu tastar in situ només us cal fer-ho en un dels molts restaurants de la comarca que formen part de la Ruta del Xató, o anar a Vilanova i la Geltrú el segon diumenge abans de Carnaval i gaudir d’aquest plat durant la festa de la Xatonada. I per acompanyar el plat no deixeu de tastar els vins i caves locals que es produeixen a partir de les varietats de raïm blanques i negres dins la D.O. Penedès.

De la gastronomia empordanesa en destaquen els suquets de peix i arrossos. Amb el pas del temps, aquesta cuina casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes diversos segons les preferències de cada restaurador, i avui dia ha donat pas a diferents versions d’aquests plats mariners. I com a complement als plats empordanesos no hi pot fer falta l’àmplia mostra de vins que s’aglutinen sota el paraigua de la Denominació d’Origen Empordà. El vostre paladar es resistirà a tanta temptació?


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes