Vilanova i la Geltrú, tradició marinera

Viure banyada per les aigües de la Mediterrània fa que Vilanova i la Geltrú mantingui fins a dia d’avui la seva tradició pesquera, sobretot a ‘baix-a-mar’ i, en particular, al voltant del port. Tradició i modernitat conviuen arran de mar i ajuden a perpetuar la vida marinera d’aquesta població costera. L’hora d’arribada de les barques, quan els pescadors descarreguen el peix i criden les gavines, és el moment idoni per descobrir la llotja de Vilanova tot passejant pel dic de llevant i observant aquesta activitat en una experiència única que no us podeu perdre.

El port pesquer de Vilanova és un port mitjà, tant en nombre de captures, com en volum de facturació. Però sobretot, destaca per la qualitat i la diversitat del peix i marisc que entra tots els dies a la llotja. De dilluns a divendres, a les vuit del matí i a les quatre de la tarda, així que arriben les barques, es posa en marxa un procés automatitzat de subhasta obert a tots els compradors acreditats per la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Un senzill comandament a distància fa que comprar a diari el peix a la llotja sigui ràpid i còmode. L’excepcional diversitat d’espècies, de la closca a l’escata, del marisc al peix blau, ofereix uns potencials d’oferta per a un mercat de compradors exigent amb el producte.

Si els pescadors de Vilanova anomenen “anar a la gamba” a l’art de pescar aquest crustaci, deu ser per alguna cosa. I és que l’emblema característic d’una llotja on hi arriben les espècies més característiques del litoral, viu tan lluny de la costa que fa que s’hagi d’anar a pescar expressament. La gamba comparteix llotja amb espècies com el llobarro, el lluç —de palangre, d’arrossegament o de xarxa—, l’orada, el llenguado, el rap, les maires, els escamarlans, els cargols de punxa, la sèpia, el calamar i el pop, entre moltes altres. Tot plegat configura un paisatge pintoresc que no us podeu perdre.

Per a més informació i reserves, la web de l’estació nàutica de Vilanova i la Geltrú


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes