La Ràpita, aventures vora el mar i a la muntanya

Esteu preparant les vacances i encara no sabeu si escollir un destí de mar o de muntanya? I perquè no trieu un indret que ofereixi totes dues opcions a la vegada? Aprofiteu el ventall de possibilitats que presenta l’entorn de Sant Carles de la Ràpita per fer a peu o en bicicleta recorreguts ben variats: rutes vora mar pel Delta de l’Ebre o senders que travessen les parts més altes de la Serra del Montsià.

El cicloturisme és un esport lúdic especialment agraït en espais com el Delta de l’Ebre, un terreny completament pla que facilita el desplaçament sense gaires esforços. I moure’s amb bicicleta permet admirar tranquil·lament els paisatges de l’entorn i conèixer tots i cadascun dels valors patrimonials que s’hi amaguen. De fet, els tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre han habilitat diversos itineraris cicloturistes que recorren els espais més importants d’aquesta zona d’aiguamolls. Sant Carles de la Ràpita, precisament, és un dels punts de sortida de l’anomenada Ruta de les Llacunes que voreja amb bicicleta els estanys de l’Encanyissada i la Tancada, i fa parada al centre d’interpretació de la Casa de Fusta i al nucli pintoresc del Poble Nou del Delta. Es tracta d’un recorregut suau pensat per fer amb la família o amb els amics. No oblideu ni els prismàtics, ni la màquina de fotografiar perquè en qualsevol moment del recorregut algun ocell pot prendre el vol en una estampa d’aquelles que val la pena immortalitzar.

I com a complement a les rutes pel Delta de l’Ebre, no dubteu en enfilar-vos fins a la Serra del Montsià, per uns senders de gran bellesa vorejats de matolls, pins i algunes carrasques monumentals. Aquesta muntanya, que s’eleva paral·lela a la costa, just a tocar del Delta de l’Ebre, és un magnífic mirador del litoral i de les planes interiors. Un dels racons més emblemàtics del serrat és la Roca Foradada que, a més de 650 metres, esdevé una finestral obert sobre Sant Carles de la Ràpita i la Badia dels Alfacs. Un lloc per deixar-se impregnar de la màgia del paisatge. Els darrers anys s’han arranjat els senders que travessen la serra i, a més, s’han habilitat circuits per als aficionats al ciclisme amb BTT. Una bona oportunitat per descobrir la immensitat d’aquest espai natural a peu o a cop de pedal.

Més informació i reserves a la web de la Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes