El Delta de l’Ebre, paradís natural

A les llacunes del Delta de l’Ebre hi viuen flamencs que prenen el vol i tenyeixen el cel de tons rosats. Ben a prop, els arrossars omplen de verd tota la plana fins fondre’s amb el blau del riu i el color torrat de les platges arenoses, amb dunes i joncs, ja a tocar de la mar. Tota aquesta varietat de tonalitats que reuneixen els paisatges de la desembocadura de l’Ebre són el reflex de la riquesa ambiental que ha convertit aquest racó del sud de Catalunya en un dels espais naturals més importants del mediterrani occidental. Voleu descobrir-lo?

El Parc Natural del Delta de l’Ebre està situat a la desembocadura del riu més cabalós de la Península Ibèrica, l’Ebre. En els seus 320 Km2 hi descobrireu dunes, salines, llacunes, més de 350 espècies d’ocells i una immensa plana —recoberta en bona mesura per arrossars— que configura la principal zona humida del Principat. Vist des del cel, el Delta de l’Ebre pren formes espectaculars, sobretot, pels braços de terra que tanquen els ports naturals de la badia del Fangar —al nord— i dels Alfacs —al Sud—.

També hi destaquen indrets com la llacuna de l’Encanyissada, la més gran del Parc Natural. No oblideu els prismàtics perquè des dels miradors que s’han habilitat al seu voltant es poden veure, entre d’altres, ocells com el martinet blanc, l’esplugabous, l’ànec coll-verd o l’agró roig. Tot un paradís per als aficionats a l’ornitologia. Ben a prop s’hi pot visitar la Casa de Fusta, un edific singular construït l’any 1926 que avui, és un un centre d’informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre i acull un petit museu ambiental. S’hi pot visitar una exposició d’ocells dissecats, amb 182 aus de 134 espècies diferents representatives de cadascun dels ambients deltaics: les llacunes, el riu, els boscos de ribera i les platges.

El camí que des de l’Encanyissada porta cap a Sant Carles de la Ràpita voreja els arrossars que cobreixen gairebé tot el territori fins tocar el port natural dels Alfacs, abrigat per la península de la Banya. Aquest braç de terra és un dels espais més singulars del Parc Natural del Delta de l’Ebre i pel seu valor ambiental va ser declarat Reserva Natural. La seva importància rau en la gran quantitat d’ocells aquàtics i marins que acull: concentra una gran colònia de flamencs i la major població de gavines corses d’arreu d’Europa. A l’estiu, en les platges que voregen tot aquest paisatge, els banyistes o cicloturistes encuriosits s’hi entretenen contemplant els miratges que genera la calor, entre dunes baixes que es formen en unes platges àrides i sorrenques. Tot un paradís per als amants de la natura i la calma.

Més informació i reserves a la web de la Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes