Les cales de Roses i el Cap de Creus

Pins que ombregen l’aigua, penya-segats imponents, brisa suau i olor de sal. Tot això forma part de l’essència del Cap de Creus, on el mar i la muntanya abracen pobles de pescadors. Es tracta de petits nuclis emblanquinats, propers a platges i cales, de visita obligada per conèixer el paisatge mediterrani del nord de Catalunya. Diversos camins de ronda travessen tot aquest litoral i descobreixen al visitant viles marineres, racons perduts, coves amagades i cales d’aigües transparents on es reflecteix la vegetació exuberant.

Just al sud del Cap de Creus, a pocs quilòmetres del nucli de Roses, un es pot sentir com si fos en un paradís llunyà. Parlem, per exemple, de la cala Jòncols, de paisatge verge i salvatge, amb penya-segats escarpats. En aquest punt, el fons marí adquireix un fort desnivell i esdevé ideal per a la pràctica del submarinisme. Per accedir-hi, però, cal superar una carretera petita i tortuosa que voreja el tot el litoral i passa pel Cap Norfeu. I aquesta dificultat d’accés, precisament, ha permès de conservar la puresa d’aquest tipus racons, on la sensació de solitud i calma és difícil d’igualar. De fet, a bona part d’aquestes cales només s’hi pot arribar a peu o a bord d’una embarcació. El seu aïllament fa que siguin un bon complement a les platges properes al nucli urbà, més accessibles i transitades.

Venint del nord, la Cala Murtra i la Punta Falconera marquen l’inici del Golf de Roses. El camí enllaça amb la platja de l’Almadrava, la primera de sorra fina, després de passar per cales petites i rocoses. I resseguint el sender que defineix el camí de ronda —ben delimitat— l‘aventura continua arran de l’aigua. I caminant, qualsevol moment es bo per deturar-se, posar-se el banyador i capbussar-se en algun dels racons verges de la costa del Cap de Creus.

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<gen. 2020>>
ddddddd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes