Esclat de natura

Aiguamolls amb ocells que refilen cants aguts i suaus, turons arrodonits presidits per castells medievals i coves submarines plenes de vida. Això és el que podreu trobar als voltants de l’Estartit, on conflueixen tres espais d’interès: el Massís del Montgrí, les Illes Medes i els Aiguamolls del Baix Ter, tots ells declarats Parc Natural. Per això, aquest nucli empordanès és un bon punt de partida per descobrir paisatges on conviuen l’exuberància de la natura i la riquesa de vestigis històrics.

Les cases emblanquinades de l’Estartit s’estenen com petites espurnes al vessant marítim del massís del Montgrí. Aquesta muntanya, arrodonida i suau, recoberta de pinedes i arbustos baixos, està presidida per un castell del segle XIII des d’on s’obté una vista privilegiada sobre la Costa Brava i la plana de l’Empordà. Cap a l’interior s’hi albiren camps de cultiu —amb el Pirineu com a teló de fons— i masies fortificades que recorden èpoques convulses, quan es vivia amb la por pels atacs dels pirates. I mirant cap a mar, els cims arrodonits esdevenen penya-segats abruptes, petites cales i coves on només es pot arribar a peu o en barca. Des d’aquest punt també s’obtenen algunes de les millors postals de les illes Medes, extensió geològica del massís mar endins.

L’arxipèlag de les illes Medes —situat a una milla davant la costa de l’Estartit— és una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental i, en conseqüència un dels destins més apreciats per als amants del submarinisme. Hi sobresurt un conjunt de set illots de formes gairebé màgiques: la Meda Gran, la Meda Petita, el Medellot , el Carall Bernat, les Ferranelles, els Tascons Grossos i els Tascons Petits.

La ruta pels espais naturals que voregen l’Estartit, acaba al curs baix del Ter, riu que al llarg dels anys ha creat un espai d’aiguamolls de gran interès ambiental. Visitant la Gola del Ter, la Platera o el Ter Vell coneixereu de primera mà una àmplia mostra de la vegetació litoral i la fauna pròpia dels ambients humits. Els aiguamolls del Baix Ter —així com també el massís del Montgrí— disposen d’una bona senyalització que facilita la pràctica del senderisme i de les excursions amb bicicleta.

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes