Delicatessens del Delta de l’Ebre

Degustar els musclos i els ostrons del Delta de l’Ebre és com assaborir la intensitat d’una glopada de mar. Són productes de gran qualitat, de carn fina i molt gustosa només apta per als paladars més exigents. La badia dels Alfacs, al sud del Delta de l’Ebre, és un lloc idoni per al cultiu d’aquestes varietats de marisc. I és que en aquest espai natural hi conflueixen el mar i l’aigua dolça del riu Ebre, una barreja única que fa singulars els ostrons i musclos que s’hi recullen. Es tracta, per tant, de productes ben valorats tant a les Terres de l’Ebre, com a la resta de Catalunya i, especialment, a França. Per assaborir-los podeu acudir als restaurants de Sant Carles de la Ràpita o participar a la Ruta de les Muscleres, un recorregut en vaixell fins al centre de la Badia dels Alfacs per degustar, a sobre mateix dels vivers, ostres i musclos acabats de pescar. Us ho perdreu?

Juntament amb els mol·luscos, el llagostí és un dels productes amb més renom de Sant Carles de la Ràpita. De fet, el seu port pesquer destaca per la gran quantitat de captures d’aquest peix, gustós i de textura consistent que resulta excel·lent com a ingredient d’un gran nombre plats. Una de les receptes més típiques és el llagostí torrat i cuinat a la planxa sobre sal. I precisament la sal és un altres dels aliments singulars de la zona. A les Salines de la Trinitat —situades a la Reserva Natural de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre— hi funciona una explotació salinera d’origen medieval. I és allí d’on s’extreu la flor de sal —comercialitzada amb la marca Flor del Delta de l’Ebre—, un mineral fràgil i delicat que es recol·lecta artesanalment. La textura i el gust intens d’aquesta sal potencien els sabors de qualsevol plat, ja sigui tradicional o avantguardista. No en va, els restaurants més reconeguts del país —alguns dels quals ostenten diverses estrelles Michelin— la utilitzen per condimentar els seves millors receptes.

La tradició gastronòmica de Sant Carles de la Ràpita també es nodreix de diversos productes de les Terres de l’Ebre: fruites de la ribera, verdures i hortalisses, arròs del Delta de l’Ebre, olis del Baix Ebre i el Montsià o vins sublims de la Terra Alta, tots ells reconeguts amb diversos segells de qualitat. I aquesta és la varietat de productes que serveixen de matèria prima als principals restauradors de la població integrats en el Col·lectiu de Cuina de la Ràpita – Delta de l’Ebre, una garantia de qualitat gastronòmica arrelada al territori.

Més informació i reserves a la web de la Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes