V Fira de pirates i corsaris Illes Medes

L’Estartit, un any més, va viure un cap de setmana molt intens ambientat en l’època en què els corsaris i pirates navegaven per la Costa Brava i tenien les illes Medes com un enclavament estratègic des del qual planificar les seves incursions a terra ferma. La cinquena edició de la Fira de Pirates i Corsaris a l’illes Medes (24, 25 i 26 de setembre) dió l’oportunitat a tot el món de donar un salt en el temps i conèixer de primera mà una part important de la nostra història, a través d’actes molt diversos pensats per a totes les edats. La fira és organitzada per l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Exposició «Viu els pirates amb els cinc sentits»

La celebració es va iniciar el divendres a les 19 h en el Consell Municipal de l’Estartit amb la inauguració de l’exposició «Viu els pirates amb els cinc sentits», un muntatge produït expressament per a l’ocasió. En ell se’ns proposa una aproximació sensorial a la pirateria viatjant a les entranyes d’un dels seus vaixells. En l’interior es van poder veure els estris quotidians que portaven a bord o els plats que menjaven, també es van poder olorar algunes de les espècies més populars de l’època o escoltar com des d’una torre de guaita avisaven de l’arribada dels pirates, entre altres experiències. També es van projectar imatges de pel·lícules clàssiques dels anys 20. En definitiva, una proposta omple d’espelmes|veles, cordam, tresors, sons de mar i de tempesta que formen part de l’imaginari que tots tenim des de petits perquè amb una mica d’imaginació ens apropem al món de la pirateria.

Desembarcament pirata

Tot seguit l’acció es va traslladar a la Platgeta, on va tenir lloc un gran desembarcament de pirates i corsaris (20.30 h) que van arribar a la costa a bord del Corsari Negre. En aquest espectacle de so i foc van participar Los Duques del Fuego, Els Mussolets, Los Gralleros del Montgrí i el grup d’Animació Drakonia. El muntatge es va fer per primera vegada l’any passat i va tenir una gran acollida, motiu pel qual s’ha repetit la iniciativa, encara que amb una posada en escena molt més reforçada. El Corsari Negre és un vaixell tematizado d’ús turístic que té la seva seu permanent en l’Estartit. És una rèplica autèntica d’un vaixell pirata que es va construir al Brasil l’any 2005. En acabar el desembarcament, es va fer una cercavila fins a la plaça de l’Església.

Més realisme al carrer

L’organització continua apostant per incrementar el realisme de tots els elements que intervenen en la posada en escena de la fira i per reforçar el seu caràcter familiar amb noves propostes lúdiques i culturals. El conjunt de la programació va presentar activitats molt diverses amb el propòsit que grans i petits passessin un bon cap de setmana temàtic. Es van fer tallers temàtics per a totes les edats, cercaviles, espectacles de carrer, etc. Els més petits, a més, van tenir l’oportunitat de gaudir d’un complet espai de lleure amb inflables de pirates, que van estar ubicats a la Plaça de la Levantina. També cal destacar que el Club Náutico Estartit ha organitzat una regata pirata i el Club Gimnástico Montgrí va oferir una exhibició de gimnàstica.

Visita a la Meda Gran

Aprofitant que les Medes van ser un refugi de pirates, aquest any s’ha tornat a programar una visita guiada amb vaixell i a peu a la Meda Gran, un espai declarat recentment reserva integral i que té l’accés restringit atès el seu alt valor ecològic. A l’illa encara queden diversos edificis dempeus, vestigis de les diferents ocupacions humanes que hi ha hagut.

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes