Sota l’aigua de les Medes

Sota el mar hi ha tot un món per descobrir i a l’Estartit és possible de capbussar-s’hi. I és que la riquesa de la vida aquàtica que s’amaga al fons marí de les illes Medes —just davant del nucli mariner de l’Estartit— ha convertit aquest arxipèlag del litoral empordanès en un dels punts de Catalunya més atractius per a la pràctica del submarinisme. A pocs metres de la costa, les formacions rocoses es desplomen cap al fons del mar i formen coves submarines que alberguen una bona varietat d’espècies i ambients. Prepareu, doncs, les ulleres d’aigua per llençar-vos al mar i sentir-vos com si fóssiu un peix, nadant entre parets submarines recobertes de gorgònies i coral vermell, on habiten els grans meros que han donat renom internacional a la reserva marina de les Illes Medes.

L’Estartit és el port base des d’on se surt per a fer la immersió i, per això, diverses empreses de la població s’encarregaran d’orientar-vos en aquesta nova aventura submarina. Les primeres sortides —popularment conegudes amb el nom de bateig de submarinisme— estan totalment tutelades i s’acompanyen d’una presentació on s’expliquen les normes bàsiques d’aquesta activitat. I amb una mica de pràctica us adonareu que el submarinisme és una disciplina sense gaire dificultat tècnica, a l’abast de tothom que sàpiga nedar. No us ve de gust provar què se sent respirant sota l’aigua?

Però si encara no teniu l’edat per baixar a les profunditats marines —per participar als cursos de submarinisme cal haver complert els 16 anys— també podeu gaudir de la magnitud dels fons marí practicant l’snorkelling, és a dir, nedant per la superfície de l’aigua però amb ulleres, tub i aletes. L’alternativa és viatjar en una de les embarcacions amb bodega de vidre que permet descobrir el fons marí sense ni tan sols remullar-te. Totes tres opcions us permetran ser testimonis de primera mà del que succeeix sota l’aigua entre les roques d’unes illes d’incalculable valor ambiental.

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes.


1 Tweet

Una Resposta a “Sota l’aigua de les Medes”

Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes