L’Empordà a taula

Marisc amb tot el gust de la mar, suquets de peix per llepar-se els dits, olis verges i vins de l’Empordà que desprenen mil aromes: que el millor restaurant del món sigui a Roses no és casualitat. El Bulli de Cala Montjoi —regentat pel xef Ferran Adrià, reconegut amb tres estrelles Michelin— ha donat a conèixer arreu la riquesa de la gastronomia catalana i ha convertit la cuina en un dels puntals que defineixen l’essència de l’Empordà. Però tot aquest reconeixement és fruit d’anys de treball, de l’entusiame de desenes de restauradors i productors locals que des de fa temps promouen aliments de qualitat com els vins, els olis verges, els embotits, l’aviram, les verdures o el marisc, però sobretot el peix fresc de la badia de Roses i el Cap de Creus.

La gastronomia de l’Empordà és de naturalesa mediterrània i, per tant, combina els productes de la mar amb els aliments de les zones de secà i de muntanya. Es tracta d’una cuina variada i innovadora però de base tradicional, exigent en la selecció dels productes. A Roses, hi destaca la recepta del suquet de peix, un plat popular entres els antics pescadors i elaborat amb patata i peix bullit. Amb el pas del temps, aquesta cuina casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes diversos segons les preferències de cada restaurador, i avui dia ha donat pas a diferents versions d’aquest plat mariner.

I com a complement als plats empordanesos no hi pot fer falta l’àmplia mostra de vins que s’aglutinen sota el paraigua de la Denominació d’Origen Empordà. Els vins negres presenten notes afruitades, els blancs són frescos i saborosos, i els rosats desprenen aromes delicades. Al final de l’àpat cal tastar la Garnatxa de l’Empordà, una vi dolç natural que —juntament amb el moscatell— s’ha consolidat com un vi de postres excepcional. El vostre paladar es resistirà a tanta temptació?

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus.


Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes