A cop de pedal pels voltants de Santa Susana

Vols gaudir de l’esport i, a la vegada, de la descoberta del territori? Això és el que ofereix el cicloturisme, una disciplina que combina l’exercici físic amb el coneixement del país a cop de pedal. I aquesta pràctica és especialment agraïda en comarques com el Maresme, un territori de mar i muntanya —situat entre la platja i la serra del Montnegre— i que per las seva configuració geogràfica facilita aquest tipus d’activitats lúdico-esportives.

A tocar del nucli de Sant Susana, per exemple, el paisatge esdevé gairebé insòlit: camps de cultiu, ermites i masos que es deixen descobrir resseguint els circuits habilitats per als amants de la bicicleta de muntanya. I és que el Centre BTT de la població proposa diferents tipus d’itineraris de diversos graus de dificultat i completament senyalitzats que faciliten que tothom pugui gaudir del litoral i dels turons que encerclen aquesta vila marinera, ja sigui amb la família o els amics. La major part de les rutes són circulars, eviten els trams per on hi ha trànsit de cotxes i minimitzen les superfícies asfaltades.

Des dels centre BTT de Santa Susana —on podreu llogar bicicletes, contractar guies i informar-vos dels millors circuits adaptats a les vostres necessitats— us podeu enfilar fins a l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia, un edifici emblanquinat construït del segle XVIII i des dels qual es pot contemplar a vol d’ocell la franja costanera el Maresme. Una imatge evocadora que us deixarà bocabadats. Amb tot, si amb això no en teniu prou la ruta en bicicleta pot continuar fins al mateix cor del Parc Natural del Montnegre, entre pinedes alzinars i rouredes. Es tracta de boscos singulars que, a més, amaguen dòlmens neolítics, restes ibèriques i esglésies medievals. Tot plegat esdevé una bona ocasió per per gaudir de l’esport, els espais naturals i del patrimoni històric d’aquest racó del Principat. Us ho perdreu?

Més informació i reserves a la web de l’Estació Nàutica Santa Susanna.


1 Tweet

2 Respostes a “A cop de pedal pels voltants de Santa Susana”

  1. [...] A Santa Susanna s’ha iniciat la participació per ampliar la protecció del PN Montnegre-Corredor, molt important per protegir el paisatge que podem gaudir en les activitats que ens ofereix l’Estació Nàutica de Santa Susanna, en especial les relacionades amb el cicloturisme. [...]

Deixa un comentari

Additional comments powered by BackType

comments-bottom

Visita

Disfruta el mar Visita Catalunya Agència Catalana de Turisme

Agenda

<<nov. 2019>>
ddddddd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes